Fettoppbygging i Airfryeren? Nå er det tid for selvvaskende teknologi!

Typhur Eats

|

airfryer

Toppen av airfryere har alltid vært et utfordrende område å rengjøre. Varmeelementer og vifter gjør det vanskelig å komme til og fjerne seig fettoppbygging. Denne akkumuleringen over tid påvirker ikke bare apparatets ytelse, men kan også utgjøre potensielle helserisikoer.

Helsemessige konsekvenser av fettoppbygging i airfryeren

Fettoppbygging i  airfryeren kan ikke bare utgjøre helsemessige bekymringer, men også føre til ubehagelige lukter.

Mekanismen bak disse luktene ligger i oksidasjonsprosessen av resterende olje. Når oljen varmes opp og utsettes for oksygen, kan den bli harsk, noe som resulterer i frigjøring av flyktige forbindelser som bidrar til ubehagelige lukter [1]. Disse luktstoffene kan trenge inn i luften inne i apparatet og påvirke smaken og aromaen på maten som tilberedes. Langvarig eksponering for vonde lukter kan føre til irritasjon, ubehag og potensielle luftveisproblemer, spesielt for personer som er mer sensitive eller har eksisterende luftveissykdommer.


I tillegg kan oksiderte oljedråper som kontaminerer maten, introdusere potensielt skadelige stoffer, inkludert, men ikke begrenset til:

  • Akrolein (2-propenal): En umettet aldehyd som dannes når linolsyre oksideres. Det er klassifisert som et svært giftig kjemikalie og har vært knyttet til biologiske effekter som økt oksidativt stress i hjertet, kardiomyopati og dysfunksjon i blodkar [2, 3].
  • Krotonaldehyd (2-butenal): En umettet aldehyd som er funnet i mange matsystemer, inkludert frityrstekte chips, fisk, kjøtt, rapsolje og grønnsaker [4]. Krotonaldehyd kan forårsake leverskade og leverkreft på grunn av dannelsen av propanodeoksyguanosin-addukter i DNA observert i dyremodeller [5]. Selv om enkelte studier har vist skadelige effekter, er effekten på menneskekroppen fortsatt usikker på grunn av mangel på kunnskap om daglig inntak av krotonaldehyd.
  • 4-Hydroxy-trans-2-nonenal og 4-Hydroxy-trans-2-hexenal: Dannet gjennom dobbel oksidasjon av omega-3- og omega-6-fettsyrer. De kan binde seg til proteiner, DNA og fosfolipider, noe som potensielt kan føre til cytotoksiske effekter og nekrose i thymus hos dyr etter oral inntak [6, 7]. Imidlertid er konsentrasjonene som fører til biologiske abnormaliteter fortsatt kontroversielle fordi det ikke finnes data på daglig inntak av disse forbindelsene.

Typhur Domes Selvrensingsmodus

Typhur Domes selvrensende teknologi er en banebrytende innovasjon som bruker et porøst belegg som effektivt absorberer fettrester og bryter dem ned til karbondioksid og vann.

Hvordan fungerer dette beleggmaterialet?

Våre ingeniører gjennomførte omfattende laboratorieeksperimenter for å finne det optimale materialet for eksepsjonelle rengjøringsresultater. Etter å ha sammenlignet over 10 ulike katalytiske materialer, valgte vi det beste til bruk i Typhur Dome Airfryer. Bildet fra laboratoriet vårt viser at materialet vi har valgt, effektivt fjerner fettrester og hemmer oksidasjon.






Selvrensende belegg (før oppvarming)

ekspriment





Selvrensende belegg (etter oppvarming)

ekspriment

Hvordan bruker jeg Typhur Domes selvrensende modus?

Det anbefales å bruke selvrensingsfunksjonen etter flere matlagingsøkter for å opprettholde renslighet og hygiene.


  • Før du starter rengjøringsprosessen, sørg for at det ikke er matrester igjen i kurven.
  • Velg "Clean" -modus for en vanlig rengjøringssyklus, som vanligvis tar rundt 60 minutter.
  • For en mer grundig rengjøring, velg "Deep Clean" -modus, som vanligvis tar omtrent 120 minutter.

La oss sammenligne Typhur Dome med en annen merkevare uten selvrensingsfunksjon. Som det fremgår, samler det andre produktet betydelige mengder fett på toppen, mens Typhur Dome, med sin selvrensende funksjon, nesten ikke viser spor av fett i hulrommet. Denne sammenligningen fremhever Typhur Domes kraftige og effektive rengjøringsevne, som gjør den til et overlegent valg.





(Andre airfryer merker toppområde)

Airfryer test




(Typhur Dome toppområde)

Airfryer test

Typhur Dome airfryer med sin selvrensende modus tar tak i de vanlige helse- og hygienebekymringene knyttet til fettoppbygging i andre airfryere. Denne teknologien reduserer betydelig risikoen for potensielle helseskader forårsaket av oksidasjon av resterende oljer.

airfryer familie

Kilder:

[1] Laguerre, M., Bily, A., & Birtić, S. (2020). Lipid oxidation in food. In Lipids and edible oils (pp. 243-287). Academic Press.

[2] AfTSaDR — Agency for Toxic Substances and Disease Registry, Toxicological profile for acrolein (August, 2007).

[3] Ismahil, M. A., Hamid, T., Haberzettl, P., Gu, Y., Chandrasekar, B., Srivastava, S., … & Prabhu, S. D. (2011). Chronic oral exposure to the aldehyde pollutant acrolein induces dilated cardiomyopathy.  American Journal of Physiology-Heart and Circulatory Physiology , 301(5), H2050-H2060.

[4] Earley, J. H., Bourne, R. A., Watson, M. J., & Poliakoff, M. (2015). Continuous catalytic upgrading of ethanol to n-butanol and> C 4 products over Cu/CeO 2 catalysts in supercritical CO 2. Green Chemistry, 17(5), 3018-3025 .

[5] Chung, F. L., Tanaka, T., & Hecht, S. S. (1986). Induction of liver tumors in F344 rats by crotonaldehyde. Cancer Research, 46(3), 1285-1289.

[6] Long, E. K., & Picklo Sr, M. J. (2010). Trans-4-hydroxy-2-hexenal, a product of n-3 fatty acid peroxidation: Make some room HNE…. Free Radical Biology and Medicine, 49(1), 1-8 .

[7] Oarada, M., Miyazawa, T., Fujimoto, K., Ito, E., Terao, K., & Kaneda, T. (1988). Degeneration of lymphoid tissues in mice with the oral intake of low molecular weight compounds formed during oil autoxidation. Agricultural and biological chemistry, 52(8), 2101-2102 .

logo

Typhur Eats

Et team av kulinariske forskere og fagfolk dedikert til å gjøre matlagingsvitenskap tilgjengelig for alle. Vi kombinerer tradisjon med banebrytende teknikker for å skape eksepsjonelle oppskrifter. Nøye utviklet og grundig testet, fremhever rettene våre de skjulte nyansene i ingrediensene og innovative matlagingsmetoder.