Fettoppbygging i Airfryeren? Nå er det tid for selvvaskende teknologi!
|
|
Toppen av airfryere har alltid vært et utfordrende område å rengjøre. Varmeelementer og vifter gjør det vanskelig å komme til og fjerne seig fettoppbygging. Denne akkumuleringen over tid påvirker ikke bare apparatets ytelse, men kan også utgjøre potensielle helserisikoer.
Fettoppbygging i airfryeren kan ikke bare utgjøre helsemessige bekymringer, men også føre til ubehagelige lukter.
Mekanismen bak disse luktene ligger i oksidasjonsprosessen av resterende olje. Når oljen varmes opp og utsettes for oksygen, kan den bli harsk, noe som resulterer i frigjøring av flyktige forbindelser som bidrar til ubehagelige lukter [1]. Disse luktstoffene kan trenge inn i luften inne i apparatet og påvirke smaken og aromaen på maten som tilberedes. Langvarig eksponering for vonde lukter kan føre til irritasjon, ubehag og potensielle luftveisproblemer, spesielt for personer som er mer sensitive eller har eksisterende luftveissykdommer.
I tillegg kan oksiderte oljedråper som kontaminerer maten, introdusere potensielt skadelige stoffer, inkludert, men ikke begrenset til:
Typhur Domes selvrensende teknologi er en banebrytende innovasjon som bruker et porøst belegg som effektivt absorberer fettrester og bryter dem ned til karbondioksid og vann.
Våre ingeniører gjennomførte omfattende laboratorieeksperimenter for å finne det optimale materialet for eksepsjonelle rengjøringsresultater. Etter å ha sammenlignet over 10 ulike katalytiske materialer, valgte vi det beste til bruk i Typhur Dome Airfryer. Bildet fra laboratoriet vårt viser at materialet vi har valgt, effektivt fjerner fettrester og hemmer oksidasjon.
Selvrensende belegg (før oppvarming)
Selvrensende belegg (etter oppvarming)
Det anbefales å bruke selvrensingsfunksjonen etter flere matlagingsøkter for å opprettholde renslighet og hygiene.
La oss sammenligne Typhur Dome med en annen merkevare uten selvrensingsfunksjon. Som det fremgår, samler det andre produktet betydelige mengder fett på toppen, mens Typhur Dome, med sin selvrensende funksjon, nesten ikke viser spor av fett i hulrommet. Denne sammenligningen fremhever Typhur Domes kraftige og effektive rengjøringsevne, som gjør den til et overlegent valg.
(Andre airfryer merker toppområde)
Typhur Dome airfryer med sin selvrensende modus tar tak i de vanlige helse- og hygienebekymringene knyttet til fettoppbygging i andre airfryere. Denne teknologien reduserer betydelig risikoen for potensielle helseskader forårsaket av oksidasjon av resterende oljer.
[1] Laguerre, M., Bily, A., & Birtić, S. (2020). Lipid oxidation in food. In Lipids and edible oils (pp. 243-287). Academic Press.
[2] AfTSaDR — Agency for Toxic Substances and Disease Registry, Toxicological profile for acrolein (August, 2007).
[3] Ismahil, M. A., Hamid, T., Haberzettl, P., Gu, Y., Chandrasekar, B., Srivastava, S., … & Prabhu, S. D. (2011). Chronic oral exposure to the aldehyde pollutant acrolein induces dilated cardiomyopathy. American Journal of Physiology-Heart and Circulatory Physiology , 301(5), H2050-H2060.
[4] Earley, J. H., Bourne, R. A., Watson, M. J., & Poliakoff, M. (2015). Continuous catalytic upgrading of ethanol to n-butanol and> C 4 products over Cu/CeO 2 catalysts in supercritical CO 2. Green Chemistry, 17(5), 3018-3025 .
[5] Chung, F. L., Tanaka, T., & Hecht, S. S. (1986). Induction of liver tumors in F344 rats by crotonaldehyde. Cancer Research, 46(3), 1285-1289.
[6] Long, E. K., & Picklo Sr, M. J. (2010). Trans-4-hydroxy-2-hexenal, a product of n-3 fatty acid peroxidation: Make some room HNE…. Free Radical Biology and Medicine, 49(1), 1-8 .
[7] Oarada, M., Miyazawa, T., Fujimoto, K., Ito, E., Terao, K., & Kaneda, T. (1988). Degeneration of lymphoid tissues in mice with the oral intake of low molecular weight compounds formed during oil autoxidation. Agricultural and biological chemistry, 52(8), 2101-2102 .